Boerderij kopen Duitsland

boerderij kopen

In een ruime en fraaie boerderij wonen is iets waar veel mensen met een gemiddeld inkomen, die zelf geen boer zijn, weleens van dromen. Want wat is er lekkerder dan heerlijk op het platteland te wonen, in een grote boerderij en te genieten van het landleven? Met eventueel een flinke lap grond erbij, waarop je eventueel vee kunt laten grazen, gewassen op kunt verbouwen of grond die je kunt gebruiken als bouwgrond. Dit soort dromen kan uitkomen, als je kiest voor de aanschaf van een Duitse boerderij. Vergeleken met Nederlandse agrarische panden zijn boerderijen in Duitsland aanzienlijk beter te betalen. Daarnaast heeft ook wonen en werken over de grens in Duitsland meer dan voldoende voordelen te bieden.

Voordelen van een boerderij in Duitsland kopen

Wie ervoor kiest om een boerderij in Duitsland te gaan kopen, geniet van veel voordelen van het leven in Duitsland. In de eerste plaats zijn dat natuurlijk de scherpe prijzen van Duits vastgoed en Duitse grond. Duitse boerderijen zijn tientallen procenten voordeliger dan hun Nederlandse evenknieĆ«n, omdat in Duitsland meer grond beschikbaar is, het aanbod aan woningen groter is en er minder tussenhandel zit in de grondverkoop. Ten tweede is Duitsland ook in bredere zin een voordelig land. Denk alleen al aan de brandstofkosten, die een stuk lager liggen dan in ons land. Het leven in zijn algemeenheid is in Duitsland overigens niet duur. Zo kun je ook voordelig boodschappen halen in Duitse supermarkten, die qua inrichting en assortiment net zo modern zijn als in ons land. Iets anders dat in Duitsland relatief voordelig is, zijn bijvoorbeeld kleding – als je de juiste winkels weet te vinden -, auto’s en vliegtickets. Als een derde echte pre van leven in Duitsland kan de cultuur van dit land genoemd worden. Die cultuur ligt de meeste Nederlanders wel. Duitsers zijn over het algemeen correcte en vriendelijke mensen, die zich in het verkeer netjes gedragen. In de vierde plaats is het fijne aan Duitsland dat het onderwijs in dit land op een hoog niveau staat en dat ook de medische voorziening prima zijn. Ten vijfde, het oog wil natuurlijk ook wat, is Duitsland qua natuurgebieden – denken aan schitterende bossen, prachtige berggebieden en uitgestrekte meren – een schitterend land waar veel te zien en te genieten valt. Ten slotte nog dit: Duitsland is een enorm gevarieerd land, waar altijd wel een gebied of regio is dat jouw persoonlijk aanspreekt. De nuchtere Noord-Duitsers en de meer bourgondisch ingestelde Zuid-Duitsers: er is in Duitsland keuze in overvloed als je specifieke eisen stelt aan woonplek, natuur en cultuur!

Bekijk nu ons ruime aanbod boerderijen in Duitsland

Ook een betaalbare boerderij kopen over de grens bij onze oosterburen? Het kan nu voor een aantrekkelijke prijs. Surf snel naar de website Hollandimmocenter.com en verbaas je over het ruime aanbod aan voordelig geprijsde boerderijen met grote stukken grond. Heb je vragen, dan kun je ons uiteraard altijd opbellen of een keer op ons kantoor langskomen voor een gesprek. Onze ervaren makelaars helpen je graag verder!