Woolrich Jas tegen de kou

Ik heb het al snel koud en daarom moet ik altijd een goede winterjas hebben. Deze keer ben ik voor een mooie Woolrich jas gegaan en ik ben er superblij mee. Ik heb de donkerblauwe Arctic Parka NF besteld bij Pauw.com en sinds ik de jas heb, vind ik het nooit meer een probleem om naar buiten te gaan, hoe koud het ook is! Deze geweldige jas is namelijk gemaakt om zelfs de koudste temperaturen onder het vriespunt te trotseren.

Ik houd zelf heel erg van kledingmerken met een mooi verhaal en een lange geschiedenis, dus dan zit je bij Woolrich sowieso ook goed. Woolrich heeft namelijk al bijna 200 jaar ervaring in het maken van kleding die geschikt is voor koude temperaturen. Dit merk heeft zelfs soldaten in de Amerikaanse Burgeroorlog voorzien van warme kleding. Door de jaren heen heeft het merk zichzelf weten te vernieuwen door constant op zoek te gaan naar de beste kwaliteit materialen en stoffen om kleding mee te maken. Dit zie ik nu ook terug in mijn nieuwe Woolrich jas, want ik merk persoonlijk ook dat de kwaliteit erg hoog is. Mijn jas is namelijk voorzien van een zogeheten “Teflon-coated technisch katoen” en deze stof is zowel water- als winddicht. De vulling van de jas bestaat verder uit echte donsveren, dus dat isoleert ook nog eens enorm goed. Je kunt daarom probleemloos en helemaal in stijl door alle regenbuien fietsen. Ondanks dat de jas erg warm is, voelt de jas niet zwaar aan en dat vind ik persoonlijk ook echt een pluspunt. Ik voel me dan ook heel licht als ik de jas de hele dag aanheb!

De reden waarom ik voor een donkerblauwe jas gegaan ben, is omdat deze kleur weer net iets anders dan zwart is. Tegelijkertijd is donkerblauw natuurlijk wel weer goed te combineren met allerlei andere kleuren, dus ik kan deze Woolrich parka gelukkig met alles uit mijn kledingkast dragen. De kleur staat bijvoorbeeld heel leuk bij zwart, maar ook bruin of grijs. Ook doe ik de jas gerust aan naar mijn werk, want het parka-model is representatief genoeg om naar kantoor te dragen. Naast de kleur vind ik het model van de Arctic Parka NF dus ook erg mooi en tijdloos. Het ontwerp is heel minimalistisch, op een aantal zakken op de voorkant na. Mijn eigen kledingstijl is ook simpel, dus daar past deze jas heel goed bij. Ik denk daarom dat ik echt jarenlang plezier ga hebben van de jas. Aanvankelijk vond ik de jas wel een beetje duur voor mijn doen, maar ik ben nu heel blij dat ik hem toch gekocht heb. Het is dus wat mij betreft echt de investering waard geweest!